12.12.2012 09:23

Tenisowy osioł

Novak Djoković to osioł. Właściwie amator sera wytwarzanego z mleka tych zwierząt. Sprecyzujmy jeszcze bardziej - ma zamiar na nim zarabiać...

Tenisowy osioł

Jak donoszą brytyjskie media, Djoković zamówił dostawę całej rocznej produkcji najdroższego oślego sera na świecie, który wytwarzany jest z żyjących w naturalnym środowisku zwierząt.

Pierwsza rakieta męskiego tenisa chce w ten sposób zabezpieczyć magazyn swojej kuchni, w powstającej sieci restauracji na terenie Serbii.

Danie, o którym jeszcze niedawno nikt nie słyszał, pokonało najdroższy dotąd ser wytwarzany z mleka szwedzkiego łosia, kosztujący około 3,2 tysiąca złotych.

Według menadżera zawodnika, zamówienie jego klienta to równowartość 9 tysięcy złotych.

Skąd taka wygórowana cena? Pomijając świetny marketing, produkcja możliwa jest tylko w jednym miejscu – serbskiej farmie Zasavica.

Udostępnij
Redakcja Sport Marketing

Redakcja Sport Marketing