Tenisowy osioł
Novak Djoković to osioł. Właściwie amator sera wytwarzanego z mleka tych zwierząt. Sprecyzujmy jeszcze bardziej - ma zamiar na nim zarabiać...

Jak donoszą brytyjskie media, Djoković zamówił dostawę całej rocznej produkcji najdroższego oślego sera na świecie, który wytwarzany jest z żyjących w naturalnym środowisku zwierząt.
Pierwsza rakieta męskiego tenisa chce w ten sposób zabezpieczyć magazyn swojej kuchni, w powstającej sieci restauracji na terenie Serbii.
Danie, o którym jeszcze niedawno nikt nie słyszał, pokonało najdroższy dotąd ser wytwarzany z mleka szwedzkiego łosia, kosztujący około 3,2 tysiąca złotych.
Według menadżera zawodnika, zamówienie jego klienta to równowartość 9 tysięcy złotych.
Skąd taka wygórowana cena? Pomijając świetny marketing, produkcja możliwa jest tylko w jednym miejscu – serbskiej farmie Zasavica.

Redakcja Sport Marketing
Więcej Ze świata
Kandydat na szefa MKOl-u: kluczowe jest spotkanie przyszłego przewodniczącego z Trumpem
Juan Antonio Samaranch junior, jeden z kandydatów na nowego przewodniczącego Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego, uważa, że osoba obejmująca to stanowisko powinna jak najszybciej spotkać się z prezydentem USA, Donaldem Trumpem.



